KUTYA
KERESÉS

Kutyafotózás tippek

Néhány tipp a kutya fotózásához, hogy jobb képeket készíts, ő pedig  így hamarabb találjon gazdira! Az alábbi ötletek sok lefotózott, és  rövid időn belül sikeresen örökbefogadott szőrmók marketingezésének  tapasztalatai.

Háttér:

Amennyiben lakásban fotózol, érdemes egy homogén, egyszínű  hátteret választani, például egy takarót, plédet, nagyobb párnát. Ha  nagyon ütős képet szeretnél színben válassz olyat ami passzol a kutya  bundájához, a feketék például nagyon jól néznek ki egy piros háttér  előtt:) Ha lakáson kívül fotózod, próbáld meg fűben, vagy valami olyan közegben, ami akár jópofává, akár kedvesebbé teszi a képet. Használhatsz kellékeket is, kölykök például nagyon jól mutatnak fonott vesszőkosárban.

Kompozíció:

Készíts többféle képet a kutyusról, közelit és egész alakosat is. Fontos  hogy legyen közte olyan ahol látszanak a szemei, és belenéz a kamerába.

Időzítés:

Nem minden kutyának van türelme pózolni. Ezért vagy délutáni  sziesztája közben kapd el, vagy kérj segítséget a fotózáshoz, és  egyikőtök keltse fel a figyelmét, és irányítsa egy jutifalatra, így  rábírhatjátok hogy egy helyben maradjon a kép elkészültéig. Ha  fényképeződ beállításai megengedik, vedd minél rövidebbre a záridőt és  használj (nem túl erős) vakut, így nem fog „bemozdulni" a képen.