KUTYA
KERESÉS

Sajó, kan németjuhász keverék

_0_1_2_3_4
  • Kor: 5 éves
  • Neme: kan
  • Hol: Tárnok
  • Szőr hossz: félhosszú
  • Ivartalanítva: igen
  • Oltva: igen
  • Tartás: kinti/benti
  • Termet: közép

Született: 2018.10.10.
Származási helye: Szarvas - Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Egyesület
Neme: ivartalanított kan
Tulajdonságok emberekkel, gyerekekkel: bizalmatlan
Kutyákkal: szukákkal összeszoktatható
Macskákkal: nem bántja őket

UPDATE 2023.05.18.: 2 hónap gazdis lét után visszakerült hozzánk viselkedési gondok miatt, ami nevelés hiányában alakult ki.
Bővebben: https://www.facebook.com/ebarvahaz/posts/pfbid02GMt2T5wfGpV39S7rDVrr56fXCe3c8fmm9zu4sc85C1xXEz7HBp7uAekxBkD8UKwNl

UPDATE 2022.08.27.: Határozottan sokat fejlődött az elmúlt hónapok során, kutyabarátokat is szerzett, bár más kutyák eleinte furcsállják és nem feltétlenül értik a morgolódós játékstílusát. Bújik, furakszik a kezünk alá simogatást kérve és kifejezetten élvezi, ha vele foglalkozunk. Stresszes helyzetekben még kicsit bizonytalan, de megnyugtató hanggal, figyelem eltereléssel könnyen kizökkenthető. Számára egy stabil környezetre, nyugodt gazdira lenne szüksége, hogy még tovább fejlődhessen.

UPDATE 2021.12.01.: Sajó egyre nyitottabb velünk és az idegenekkel szemben. Nagyon élvezi a kifutót és a társaságunkat. Eljutottunk arra a pontra, ahol már csak a leendő gazdája mellett, nyugodt környezetben tudna tovább fejlődni…így már gazdikereső lett Sajó.

Sajó 2021.08.23-án került gondozásunkba Szarvasról, első pár évét láncon és egy fémhordó házikóban élte le. Hatósági intézkedésnek hála megmenekült, de rehabilitációra szorult, így első körben a Német Kutyapanzióba került, ahol elkezdtek szakemberek dolgozni vele, de nem volt egyszerű, mert félt az ismeretlen helytől, illetve emberektől…vicsorgott, ugatott mindenkit, nehezen lehetett kivenni a kennelből. Szerencsére ez hamar megváltozott és elkezdett nyitni, de persze nagyon apró lépésekben. Majd a szarvasi menhely megkeresett minket július végén, hogy nem-e tudnánk átvenni Sajót, hogy tovább segítsünk neki a gyógyulásban…igent mondtunk Így amint lett plusz helyünk átvettük a gyönyörűséget ❤ Azóta nálunk van és egyre ügyesebb, nyitottabb a külvilágra és ránk. A séták alkalmával még sok mindentől megijed, ezért csak mi visszük sétálni. A kifutón is még a biztonság kedvéért hosszú pórázzal szaladgál, de egyre jobban élvezi és napról napra boldogabb kutyus. Sajnos a „láncos” élőélete miatt a kifutón is rendszeresen köröz..ez eléggé berögzült viselkedés, reméljük idővel ezeknek a dolgoknak a száma csökken vagy teljesen megszűnik.

Feladva: 2023. 08. 02.

Eb Árvaház Nonprofit Egyesület 06 20 3141003