KUTYA
KERESÉS

Nero, szuka mudi

_0_1_2_3_4_5
  • Kor: 1 éves
  • Neme: szuka
  • Hol: Mindszentkálla
  • Szőr hossz: rövid
  • Ivartalanítva: igen
  • Oltva: igen
  • Tartás: kinti/benti
  • Termet: közép

Sziasztok!

Szeretném bemutatni nektek Nerot, egy abszolút fajtahű fekete mudi lányt. Ivartalanított, chipelt, 2022.06.05-n született, egészen pici lett (10 kg) :)
Nero sajnos sokkal aktívabb, mint amilyen környezetet mi tudunk jelenleg neki biztosítani, illetve a már öreg motoros mudink se tűri őt sajnos, ezért arra a döntésre jutottunk, hogy egy még jobb helyet keresünk számára.
Egy igazi ficánka, tele energiával és tettrekészséggel. Tanulékony, kissé bizalmatlan, félénk, de az óriási kíváncsiságával hamar felül szokott kerekedni ezen. Kutyákkal jól kijön, abszolút nem domináns, inkább konfliktus kerülő és könnyen megadja magát. Gyerekekkel figyelmes, azonban a játék hevében meg tud magáról feledkezni, kis felügyeletet igényelhet. Kiváló jelzőkutya, vérében van a terelés (emiatt a vadak űzése is sajnos, de hiphop visszajön az erdőből, ha elszaladna). A keresős játékokat is nagyon élvezi, akár szarvasgomba gyűjtésre, pockozásra is betanítható lehet. Nem csipked, nem terelget kerten/házon belül, ha játszik is figyel arra, hogy ne harapjon oda. Szobatiszta, ha szüksége van, egy jellegzetes halk vakkantással jelzi azt. Pórázon szépen sétál, nyugodt és megszokott útvonalakon pedig póráz nélkül is láb mellett tartható. Az alapvető vezényszavakat ismeri, többségében reagál is rá, de van amikor figyelmen kívül hagyja:) Imád puszikat osztani, ölelgetni, nagyon kontakt kutya, ez lehet egyeseknek túlzó is. A határokat nem mindig veszi figyelembe és egyből simogatásért törleszkedik, vagy olyan helyre végzi dolgát, ami a közvetlen életteret zavarja, itt van még hova fejlődni. Szeret rágni, de nálunk nagy kárt nem tett, eleinte wc papírt szedte szét, de mára már abbahagyta. Szembesíteni nehéz, akkor nem hajlandó közel jönni, vagy elfut, fél. Ha megbántódik, akkor hosszabb kiengesztelni, érzékeny, kissé önkényes állat. Előttünk sokat tartották kennelben elzárva, ezt máig viseli magán, de már kopik.
Összességében egy kiváló munkakutyáról van szó, aki hobbi állatként tartaná vegye figyelembe, hogy aktív életmódot igényel. Cserébe minden kalandra kapható, kirándulástól elkezdve sziklákon futkozáson át fára mászásig. Ha valaki egy kedves, zsigeréig fajtahű mudit szeretne, akkor szuper választás lehet Nero!

Feladva: 2024. 02. 02.

Gunther Anna 06 20 9459810