KUTYA
KERESÉS

Berni juhász, szuka berni juhász

_0_1_2_3_4_5_6_7
  • Kor: < 0.5 éves
  • Neme: szuka
  • Hol: Gyöngyöstarján
  • Szőr hossz: hosszú
  • Ivartalanítva: nem
  • Oltva: igen
  • Tartás: kinti/benti
  • Termet: nagy


Még 1 pici berni juhász várja szerető gazdáját!

Anya: fajtatiszta berni pásztor (Iusztitia)
Apa: fajtatiszta ónémetjuhász (Jorgosz)

Kölyökök: berni juhász (nemzetközileg ismert: bernese mountain shepherd)

Született: 2021. október 4.
Elvihetők: 2021. december 4-től

Fajta ismertető:

Európában már évekkel ezelőtt elkezdődött a két fajtiszta kutyából történő új kutyafajta tenyésztése, és már folyamatban az új kutya-fajta fajtatiszta elismerése, így reményeink szerint hamarosan hazánkban is egyre több berni juhász tenyészetről hallhatunk. Hogy miért van szükség a két kutya „ötvözésére”? Mert az így kitenyésztett berni juhász mind a két szülője legjobb tulajdonságait örökli a génjeik kombinációja során. Sokkal ellenállóbbak minden betegség, allergia ellen az úgynevezett hibrid életerőnek köszönhetően. Várható élettartam: 10-13 év.

A vérmérsékletét tekintve a berni juhász nagyon hűséges, szorgalmas kutya, imád „dolgozni”, ezért a több órás játék, séta, edzés vagy haszonállatok terelése sem nagy kihívás a számára. Mindemellett kiváló házőrző, család-gyerek barát. Remek pásztorkutya, példásan teljesít a közkedvelt agility-ken is, hiszen rendkívül intelligens, gyorsan tanítható és a mozgásigénye irigylésre méltó.

Imádja a családját, mint a berni pásztor szülője, ő is ragaszkodó, igazi mókamester, mellette sosem lehet unatkozni. Valljuk be egy gyerek mellett mindig jól meg kell választani az új négylábú családtagot, így bátran merem ajánlani gyerekes családok részére, hiszen kiegyensúlyozott, szelíd kutyákról beszélhetünk, akinek a legnagyobb boldogsága az lesz, ha a kisgazdival töltheti az időt akár a kertben, akár egy nagy séta alkalmával.

A többi állattal barátságos, nem olyan temperamentumos más állattal szemben, mint a német juhász őse, inkább a berni pásztorokra jellemző nagy bohóc tulajdonságot öltötte magára.

A szőrét tekintve örököli mindkét szülő „kettős kabátját”, így a nagy hidegekben is védve lesz a mackóka. Ugyanakkor nagyon fontos a heti több alkalommal történő fésülés, a jó időben havi egyszer történő megfürdetése, hogy mindig gyönyörű és ellenálhatatlan legyen a hosszú bundája.

A színkombináció teljesen megegyezik a szülöpárnak a stílusos megjelenésével, annyi különbséggel, hogy a berni juhászok esetében több a sötétebb árnyalat és kevesebb a fehér szőrzet. (lásd képek)

Mivel nagytestű kutya lesz (35-55 kg), így optimális élőhely számára egy kertes ház, nagy udvarral, de semmiféleképpen nem ajánlom kisebb lakásokba, udvar nélküli házakba.

A kiskutyákról, szülőpárról tudok több képet is készíteni, és előre egyeztetve személyesen is megtekinthetők!

Az új kutya-faj folyamatban lévő fajtatisztaságának elismerésére, valamint a hazai kutyatenyészetre tekintettel a kiskutyákat JELKÉPES ÖSSZEGÉRT viheti el a szerető gazdi, úgy, hogy a jelképes összeget a kutyus elvitelekor egy általa megjelölt állatalapítványnak átutalja vagy készpénz esetén, a készpénz átadását követően mi utaljuk a számlánkról az összeget az új gazdi jelenlétében, ezzel segítve az adott alapítvány állatait is.

Telefonszám: 0630/962-1829 vagy e-mailen is lehet érdeklődni.

Feladva: 2021. 12. 16.

Takácsné Kis Brigitta 06 30 9621829